Kérjen ajánlatot!

+36 30 958 2313 +36 20 389 1053 info@napelemszolnok.hu
Lapostetők
Szinte bármilyen lapostetőre telepíthető napelem
Tervezés
Szinte bármilyen lapostetőre telepíthető napelem
Beüzemelés
Szakszerűen, precízen, pontosan a szabványoknak, előírásoknak megfelelően.
Aktuális akciónk!
Értesüljön legújabb akciónkról a képre kattintva!

Tudta?

Tudta?

 

  • Egyszeri beruházás után jelentősen csökkentik az energiaköltséget. Egy jól méretezett rendszerrel elérhető az éves nullás villanyszámla is. A megtérülésnél figyelembe kell vennünk, hogy a villanyszámla ára évről évre emelkedik. Ha egy 5%-os inflációval, áremelkedéssel számolunk, akkor egy jelenleg havi 15.000.- Ft-os villanyszámlát fizető háztartás az elkövetkező 25 év alatt közel 9 millió Ft-ot fizet ki az áramért. Ehhez képest egy komplett beruházás hozzávetőlegesen 2 millió Ft-ból (bruttó) megvalósítható. És csak 25 évig számoltunk, pedig a napelemek élettartama ennél sokkal több is lehet.
  • A napelemes rendszer és a külső szolgáltató által működtetett hálózat együttműködik. Ha a napelem kevesebbet termel, mint amire szükségünk van akkor a többit a külső hálózatból kapjuk. Ha többet termel, mint amit elhasználunk, a maradékot a külső hálózatba tölti fel. Ezért van szükség az oda-vissza mérő villanyórára.
  • A napelemes rendszerek (ha semmilyen támogatást nem vesz idénybe), akkor a mai energia árakkal számolva az olcsóbb rendszerek kb. 8, a drágábbak 10 év alatt termelik ki a bekerülési árukat.
  • A napelemes rendszerekhez állami támogatások vagy újrahasznosuló energia pályázatok is társulhatnak .
  • Azt az energiát, amely az összes Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlik, a Nap 1,5 nap alatt sugározza a Földre.  Az emberiség jelenlegi, évi energiafogyasztását a Nap egy órányi energia kibocsátása teljes egészében fedezné.
  • A termelő berendezés csatlakoztatása a belső felhasználói hálózatra történik, így a termelt energia a saját fogyasztói berendezéseken, részben vagy teljesen felhasználásra is kerülhet. Az inverteren leolvasható érték a termelő berendezés által a belső hálózatba táplált energiamennyiség, mely a termelési időszakban működtetett fogyasztókészülékek miatt nem egyezik meg a fogyasztásmérő berendezésen mutatott visszatáplált energiával. A két érték csak akkor lehet azonos, ha a termelési időszakban nincs felhasználás.
  • Nincs csatlakoztatási költség. Mivel a rendelkezésre álló teljesítményig épül be a termelő berendezés, a csatlakozás megerősítésére nincs szükség. A meglévő mérőberendezés cseréjét, vagy elektronikus mérő esetén annak átprogramozását az elosztó hálózati engedélyes saját költségére elvégzi.